Tule meille töihin, Haemme Automaatio Huoltoteknikkoa ja Sähköasentajaa

Säätölaitehuolto Oy

Luotettavia talotekniikkapalveluja pääkaupunkiseudulla

Säätölaitehuolto tarjoaa kokonaisvaltaisia kiinteistötekniikkaan ja energiatehokkuuteen liittyviä huolto- ja urakointipalveluja. Otamme vastuun kiinteistöjen teknisestä toimivuudesta, jotta asukkaat, liikkeenharjoittajat ja kiinteistöjen omistajat tuntevat tyytyväisyyttä. Panostamme ammattitaitoiseen ja nopeaan palveluun kustannustehokkaasti ja laadukkaasti.

Pyrimme vaikuttamaan oikeilla ratkaisumalleilla kiinteistöjen arvoon pitkällä aikavälillä.

Työllistämme noin 50 talotekniikka-alan asiantuntijaa, jotka omaavat laajan ammattiosaamisen lisäksi ensiluokkaisia asiakaspalvelutaitoja.

Olemme vastuullinen työnantaja, joka toimii suunnitelmallisesti ja aktiivisesti työhyvinvoinnin edistämiseksi. Pitkäaikaiset, vuosia kestäneet asiakassuhteet ovat toimintamme kulmakivi.

Yritys on perustettu vuonna 1972. Vuosien kokemukset ovat tuoneet mukanaan toimintavarmuutta ja työn sujuvuutta. Se näkyy asiakas- ja työnantajatyytyväisyytenä.

Toimisto- ja varastotilamme sijaitsevat Kehä I varrella, Helsingin Pukinmäessä.

Säätölaitehuolto yhteiskuntavastuun kantajana

Olemme tunnollinen veronmaksaja ja työllistäjä. Tarjoamme opiskelijoille työelämään tutustumispaikkoja. Meillä voit suorittaa myös ammatillisen opiskelun harjoittelujaksot tai tehdä lopputyöt.

 


Vuodesta 1972 – Duunarin unelmasta kokonaisvaltaiseksi talotekniikkayritykseksi

Jorma Salakka kertoo

Viitasaari 1960-luvulla. 16-vuotiaalla Jorma Salakalla oli selvä tavoite – lähteä maailmalle ja työllistyä mieluisaan duunarin ammattiin. Vaihtoehtona oli jäädä kotikonnuille metsä- ja uittotöihin, mutta ne eivät tuntuneet täysin omilta. Uusi maailma tarkoitti alkuun Turun telakkaa ja levyseppähitsarin tehtäviä. Matka jatkui pian isommille kylille Helsinkiin, missä Jorma aloitti vuonna 1966 silloisen Oy Control Ab:n, myöhemmin Oy Honeywell Ab:n, LVI-säätölaitteiden huolto- ja asennustöiden parissa. Työ oli mieluisaa. Haastavaa, mutta mieluisaa.

Nuoren miehen mielessä kytenyt kipinä itsenäisestä toiminnasta roihahti pian liekkeihin, ja ajatus omasta yrittäjäpolusta konkretisoitui vuonna 1972 – T:mi Säätölaitehuolto rekisteröityi ja aloitti toimintansa samana vuonna tammikuun 16. päivä.

”Olin noin 25-vuotias nuori pojankloppi, duunari ennen kaikkea. Yrittämisestä ei ollut juuri tietoakaan, mutta nuoruuden intoa oli sitäkin enemmän. Toiminta keskittyi vahvasti Honeywelliin, ennen kaikkea heidän takuukorjauksiin ja viritystöiden käynnistämiseen. Vaimoni oli alusta asti rinnalla. Olimme tavanneet edellisenä kesänä ja sattui niin hyvin, että samana vuonna 1972, pääsin naimisiin niin yritykseni kuin vaimoni kanssa.” – Jorma muistelee.

Kasvua yrittäjän asenteella vaikka vuotavassa autotallissa

”Alkuun teimme luonnollisesti melko ympäripyöreää päivää. Vaimoni kävi päivätöissä minun ollessa keikoilla. Illat teimme töitä yhdessä – vaimoni kirjanpitoa ja laskutusta, minä tarjouksia ja laitteiden korjausta. Tilana toimi yhden huoneen alivuokralaisasunto ja varastona sängynaluslaatikko. Uskoa omaan tekemiseen oli roimasti, ja pikku hiljaa työn määrä kasvoi.

Tilan tarpeessa päädyimme muuttamaan. Toisena paikkana toimi Jokivarressa sijaitseva autotalli, missä majaileva vuokraisännän auto söi hieman käytettävissä olevia tiloja. Kasvun edelleen jatkuessa houkuttelin kaverini mukaan vuonna 1973 ja muutimme toiminnan osakeyhtiöiksi. Myös vaimoni siirtyi päivätöistään kokonaan Säätölaitehuollolle. Hankimme uudet tilat Heikinlaaksosta toisesta autotallista, jossa ei ollut autoa, mutta aina sateella saimme lisähaastetta lainehtivasta lattiasta.”

Työntekijät tärkeimpänä resurssina

”Pitkät päivät jatkuivat ja hankaliakin aikoja mahtui mukaan – perinteistä pienyrittäjän arkea siis. Työ kantoi kuitenkin hedelmää ja pian saimme palkata jo lisää väkeä. Riittoisammat tilat, eli jälleen uusi autotalli, vuokrattiin Kannelmäestä. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut autoa töiden tiellä, eikä lainehtivaa lattiaa. Eteenpäin siis mentiin. Mukaan alkoi tulla myös muita yrityksiä, ja meistä tuli vaimoni kanssa Säätölaitehuollon ainoita omistajia. Aika meni pitkälti töitä tehdessä, eikä siinä paljon kerennyt pysähtyä miettimään. Palkkapäivän tullessa tärkeintä oli, että saimme palkat maksettua. Jos meillä yksi kantava arvo on toiminnassa aina ollut, niin ne ovat työntekijämme.

Vuonna 1977 muutimme ensimmäisiin ”ei-autotallitiloihimme”. Kaikki vaiheet sitä ennen on toki matkan varrelle tarvittu, mutta olihan se mukava päästä ensimmäisiin varsinaisiin toimitiloihin Roihupeltoon. Laajensimme toimintaa Honeywellin alihankkijaksi ja varaosien varastoijaksi. Kannattavaa tulosta syntyi ja tila alkoi jälleen käydä ahtaaksi. Katselimme vaimoni kanssa Kauppalehteä ja silmiimme osui Malmilta konkurssipesän myynnissä ollut tila, jonka päätimme hankkia. Se oli ensimmäinen täysin oma tilamme, ja muuttamaan pääsimme keväällä 1981. Hankimme samaan aikaan myös yrityksen ensimmäisen tietokoneen – vaimon käyttöön valtavan ADLER 48 kt:n laskutusta ja kirjanpitoa varten. Kyseisen järkäleen kautta kulki valtava määrä yrityksen tärkeimpiä tietoja. Hankintahinta oli tuolloin kunnioitettavat 32 000 mk. Se oli silloin ihan kelpo peli. Hieman tämän jälkeen hankittiin jo toinen yrityksen tietokone varastokirjanpitoa varten.”

Lamasta selvittiin vyötä kiristämällä, ilman irtisanomisia

”Hommat rullasivat hyvin ja projektitoiminta laajeni. Aloimme suunnitella ja valmistella Honeywellille elektroniikan kokoonpano- ja alihankintatöitä. Vuonna 1991 rakennutimme nykyiset toimitilamme Rälssintielle. Työntekijöitä oli toistakymmentä ja kasvunäkymät vaikuttivat mainioilta – aina 90-luvun lamaan asti, joka iski päälle juuri uusien tilojen valmistuttua. Se oli yrityksemme kriittisintä aikaa, mutta yhtään työntekijää emme siitä huolimatta irtisanoneet. Neuvottelimme velkojien kanssa ja palasimme toiminnassamme vahvimmille juurillemme, eli rakennusautomaatiohuoltojen pariin. Ratkaisu osoittautui oikeasti ja pikku hiljaa saimme suunnan jälleen käännettyä. Lojaalit ja sinnikkäät työntekijämme ovat olleet yksi merkittävimmistä pelastuksistamme – nimenomaan he ovat olleet rakentamassa yritystä kanssamme nykyiseen loistoonsa.”

2000-luku uuden kukoistuksen alku

”90-luvun laman jälkeen toiminta alkoi jälleen kukoistaa, ja 2000-luvulle tultaessa etsimme jo uusia alueita liiketoiminnan kasvulle. Palkkasimme urakoinnin puolelle yrityksen nykyisen toimitusjohtajan Tomi Silvosen – hänessä näin jo alusta asti valtavaa potentiaalia. Vuonna 2005 aloimme toteuttamaan uudelleen rakennusautomaatiojärjestelmiä, ja vuonna 2008 ostimme Vuori-Jään kylmäliiketoiminnan, eli asiakkaille päästiin tarjoamaan myös kylmälaitteisiin liittyviä palveluita. Samana vuonna saimme velat maksettua ja erotettua kiinteistön liiketoiminnasta erilleen. Tämä oli hieno virstanpylväs, joka vahvisti kivijalkaamme entisestään. Vuonna 2009 palkkasimme ammattilaisen rakentamaan sähköosastoa asennus-, korjaus- ja huoltotöineen, ja tänä päivänä kyseinen osasto työllistää jo viisi henkilöä.”

45 vuotta alan vahvaa markkinaosuutta

”40. juhlavuosi vuonna 2012 tuli vastaan odotettua nopeammin. Työntekijämme ansaitsivat ehdottomasti näyttävästi toteutetut juhlat, joita vietimme Heurekassa. Markkinaosuutemme pääkaupunkiseudun liiketilojen, laitosten ja kiinteistöjen huollosta ja ylläpidosta on kasvanut merkittäväksi. Yhteisöstämme löytyy tällä hetkellä 45-lviska-alan korkeatasoista asiantuntijaa. Vuonna 2013 siirryin itse taustavaikuttajaksi, ja Tomi Silvonen on jatkanut yrityksen kasvun veturina. Hän ajaa samoja työntekijöitämme tukevia arvoja, joista toiminta on alun perin saanut alkunsa. Siitä olen hyvin kiitollinen.

Vuonna 2016 laajensimme jälleen tarjoamaa ostamalla ilmastointihuoltopalvelut sekä vuonna 2017 putkiliiketoiminnan. Hienointa yrityksen tähän astisessa tarinassa on juuri jatkuva kehitys – pikku hiljaa olemme kasvaneet täydenpalvelun talotekniikkayritykseksi, ja kasvu on tehty yhdessä. Riskejäkin on matkan varrella täytynyt ottaa, eikä alkuvaiheessa duunarina osattu ehkä tehdä kaikkea täysin oikein yrittämisen suhteen. Asiakkaita on kuitenkin palveltu aina kunniakkaasti ja jokaiselle työntekijälle on varmistettu leipä pöytään. Nyt yrityksen jokainen jäsen saakin nauttia jo rikkaammista hedelmistä. Pian saamme olla suunnittelemassa jo seuraavaa merkkipäiväämme 50-vuotisen taipaleen merkeissä.

Minulle tämä on ollut enemmän kutsumus kuin ammatti.”

Jorma Salakka,
Säätölaitehuollon perustaja ja yrittäjä 1972 – 2020.

Liity osaksi kasvutarinaamme

Millaista meillä on työskennellä ja miten arvomme toteutuvat arjen työssä? Sen tietävät parhaiten omat asiantuntijamme, joten annamme heidän itse kertoa omista työntekijäkokemuksistaan Säätölaitehuollosta.

Heräsikö mielenkiintosi? Ilmoita mielenkiintosi, keskustellaan lisää!

Automaatio huoltoteknikko: https://ats.talentadore.com/apply/huoltoteknikko-saatolaitehuolto-oy/mE6358

Sähköasentaja: https://ats.talentadore.com/apply/sahkoasentaja-saatolaitehuolto-oy/DbkbEm

Mikäli tahdot liittyä osaksi kasvutarinaamme ja tulla mukaan rakentamaan itsesi näköistä urapolkua, niin tuemme sinua seuraavilla tavoilla:

 • Laadukkaat työvälineet

  Voit valita itse juuri sinulle parhaiten sopivat työvälineet, -vaatteet ja -kengät, ja ne ovat sinulle henkilökohtaisia. Tahdomme, että työsi on mahdollisimman sujuvaa, ja että ammattilaisena saat toteuttaa työtäsi parhailla mahdollisilla välineillä. Panostamme hankinnoissamme aina asianmukaiseen laatuun ja nykyaikaisiin ratkaisuihin. Saat käyttöösi myös oman tietokoneen/tabletin ja työpuhelimen. Niin ikään esittelykelpoiset automme ovat yksi ylpeydenaiheemme.

 • Joustava työaika

  Joustava työaika tarkoittaa meillä sitä, että ihmisiin luotetaan. Kellokorttien sijaan meille tärkeää on työntekijöidemme tarpeiden huomioiminen kokonaisuutena sekä laadukkaasti loppuun viety asiakastyö. Tärkeät henkilökohtaiset menot saa tarvittaessa hoidettua joustavasti työajan lomassa.

 • Vakaus ja tuloksellisuus

  Takaamme työntekijöillemme ja asiakkaillemme turvallisuuden ja jatkuvuuden. Henkilöstömme on meille kaikkein tärkein resurssimme, ja henkilöstöön panostamalla olemme kasvaneet vuoden 1972 yhden miehen hartiapankista täyden palvelun talotekniikkayritykseksi ja noin 50 ammattilaisen keskittymäksi. Teemme positiivista tulosta, minkä pohjana ovat kasvavat kumppanuudet niin asiakkaidemme kuin työntekijöidemme kanssa.

 • Osana Fidelix ryhmää

  Kuuluminen isompaan yritysryhmään, on meille kilpailuvaltti. Olemme kasvava ihmistemme näköinen yritys, jossa työnteko on mutkatonta. Byrokratian sijaan meillä vallitsee avoin kulttuuri, jossa jokaista kuunnellaan. Yhteisöstämme löytyy hyvin pitkiä työuria luoneita ammattilaisia sekä tuoreempia tapauksia, ja kasvavana yrityksenä toivotamme uudetkin ammattilaiset lämpimästi tervetulleiksi työyhteisömme aktiivisiksi jäseniksi!

 • Kehittyminen

  Mikäli olet motivoitunut oman osaamisesi kehittämiseen, näemme motivaatiosi erinomaisena vahvuutena ja tuemme sinua mielellämme. Meillä asiantuntijoita autetaan aidosti eteenpäin lisäkouluttautumisen ja uralla etenemisen suhteen. Oppisopimukset ja työn ohessa opiskeltavat tutkinnot ovat henkilöstössämme paljon käytettyjä. Tilaamme toiveesta myös ammatilliseen osaamiseen, tai puhtaasti vapaa-ajan rentoutumiseen, liittyviä uusia lukukokemuksia rikastuttamaan yhteistä toimistokirjastoamme.

 • Hyvinvointi

  Yhteisöllisyys, virkistäytyminen ja vapaa-aika ovat meille hyvin tärkeitä. Huvitoimikuntamme järjestää säännöllisesti aktiviteetteja ja rentoutumismahdollisuuksia muun muassa saunailtojen, keilailun, seikkailuiden, sählyn tai risteilyjen merkeissä. Tarjoamme jokaiselle työntekijälle työterveyshuollon, tapaturmavakuutuksen sekä liikunta- ja kulttuuriedun. Hyvinvoiva työntekijä on mielestämme avain menestykseen.

Voisitko nähdä myös itsesi osana Säätölaitehuollon ammattilaisia?

Laita meille avoin hakemus, tai ole suoraan yhteyksissä Tomiin, niin sovitaan sopiva hetki keskustelulle joko puhelimitse, tai vaikka kahvien merkeissä toimistollamme.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.